DANJA RAVEN | VOLG ME OP DE VOET

VOLG ME OP DE VOET

De nieuwste blogs en het laatste nieuws!


EHBO en voorlichting in 'Nothing There'

Grote ogen, verbaasde gezichten en flink gegiechel...

Dat was veelal de eerste reactie op de EHBO-lessen en de voorlichting over vrouwenkwalen die we namens Micro-Care Nepal gaven aan kinderen van 8 tot 16 jaar en aan vrouwen in het afgelegen bergdorp Gupsi Pakha, Laprak. 

Read more

Welkom thuis

Dag 6 alweer in Nepal en het voelt alsof ik nooit ben weggeweest.

Na een stuiterende landing en een uur of drie wachten op mijn bagage, terwijl ik mijn tijd nuttig besteedde en hard werkte aan het bijspijkeren van mijn Nepali met behulp van de mannen langs de bagageband, reed ik van het vliegveld het drukke Kathmandu in. Ik pinkte stiekem een traantje weg van blijdschap. Een traantje dat al snel werd vervangen door een kreetje van schrik toen ik enkele seconden later de eerste fietser over de kop zag vliegen en mijn leven aan me voorbij flitste omdat er bijna een passagiersbus mijn autodeur in reed. Welkom thuis. 

Read more

Bezoek aan een oude geliefde

2 maart 2016. Over minder dan 48 uur stap ik in het vliegtuig naar Nepal en ik ben zenuwachtig. Heel erg zenuwachtig

Zo’n twee jaar geleden tijdens een lange reis door Azië, werd ik smoorverliefd op het glooiende, soms besneeuwde berglandschap dat Nepal huisvest. Ik kreeg vlinders in mijn buik bij de aanblik van de eindeloze felgroene rijstvelden, voelde me warm door de omhelzing van mensen die een thuis vonden in één van de vele valleien en vond een onverstoorbare rust in de tempels die een vredig onderdak boden aan de vele hindoe goden.

Read more